STINGA software

razvoj mobilnih aplikacija

Mobilne aplikacije


Mobilne aplikacije danas su integralan i neizbježan dio gotovo svakog rješenja koje tvrtke razvijaju za vlastite potrebe ili kako bi ga ponudile svojim korisnicima, a višeplatformski razvoj mobilnih aplikacija jedna je od naših specijalizacija.
Čak i ukoliko dosad niste razmišljali o tome kako svoje postojeće interne ili eksterne web servise pretvoriti u mobilnu aplikaciju, dodatno šireći mogućnosti njihova korištenja i dostupnost, možemo vam pomoći da vaša tvrtka ovaj proces implementira na ispravan način.
U tvrtki STINGA software taj značaj mobilnih aplikacija za suvremeno poslovanje prepoznajemo i razumijemo: razvijamo mobilne aplikacije paralelno s ostalim dijelovima naručenog rješenja kako bi one ponudile usklađeno, ujednačeno korisničko iskustvo na koje su korisnici već naviknuti kroz desktop ili web aplikaciju. Mobilna aplikacija tako se u cijeli sustav uklapa posve prirodno, koristeći s klijentom već dogovorene paradigme, korisničko sučelje i način rada, te ne predstavlja naknadno osmišljen projekt.


Suvremene tehnologije razvoja omogućuju povoljniju cijenu


Današnje tehnologije u području razvoja softvera, poput Xamarina, omogućavaju nam da softver razvijamo tako da imamo velik dio zajedničkog koda za različite platforme. Mobilna aplikacija za Android, iOS ili Windows mobilne uređaje u većini slučajeva dijeli dio zajedničkog koda između pojedinih inačica ili pak s desktop i web aplikacijom. U konačnici, i cijena izrade mobilnih aplikacija koju možemo ponuditi korisnicima zbog toga je niža nego da se razvija posebno rješenje za svaku od spomenutih platformi.
Razvijamo li aplikacije za Windows okruženje, zahvaljujući Universal aplikacijama možemo napraviti aplikaciju koja posve jednako izgleda te se identično ponaša na računalima, tabletima i mobilnim uređajima.


Web servisi kao podrška mobilnim aplikacijama


Mobilne aplikacije rijetko su kada posve samostalne i neovisne: u mnogo slučajeva one se oslanjaju na postojeću web aplikaciju, web servis, odnosno potrebno im je back end rješenje s kojim komuniciraju ili pak dohvaćaju dostupne podatke iz nekog drugog izvora. Stinga Software razvija i sve pripadajuće web servise na koje se mobilna aplikacija oslanja – smještajući ih, po potrebi, na infrastrukturu korisnika ili u Azure oblak – te tako korisnicima pruža cjelovito mobilno rješenje koje je sa serverske strane posve skalabilno i prilagođeno konkretnom projektu. Za naručitelje smo dosad razvili niz mobilnih aplikacija koje oni danas uspješno koriste u sklopu svojih poslovnih informacijskih sustava ili, pak, predstavljaju dio njihove ponude prema krajnjem korisniku


Od naših vlastitih mobilnih aplikacija koje su u ovom trenutku neposredno dostupne javnosti, izdvajamo:


  • Bonus Promet – aplikacija za Udrugu Bonus (udruga stradalih u prometnim nezgodama), razvijena za Android i iOS , koja članovima udruge omogućava da u trenutku nesreće brzo kontaktiraju pozivni centar Udruge, pri čemu se aplikacija oslanja na geolokacijske usluge i povezivanje s back end sustavom koji radi na Azure platformi.
  • ExRates CRO – aplikacija za Windows telefone za preuzimanje aktualnih i povijesnih tečajnih lista Hrvatske narodne banke, uz povijesne grafikone kretanja vrijednosti pojedinih valuta, razvijena kao primjer oslanjanja na javno dostupan servis podataka i njihov prikaz i vizualizaciju.
  • ZP Remote – daljinski upravljač za Zoom Player za Windows telefone.
  • SharpSMS – izrada i slanje unaprijed definiranih tekstualnih poruka.