STINGA software

razvoj web aplikacija

Web aplikacije


Tvrtke danas kroz vlastito poslovanje stvaraju i pohranjuju sve više podataka; istovremeno, zbog analize tržišta, konkurencije i praćenja trendova moraju pronalaziti i analizirati velike količine podataka (big data) kako bi u njima pronašle strateške, za poslovanje važne informacije. Suočene s ovako velikom količinom podataka koja svakim danom raste, tvrtke često posustaju u njihovoj analizi pa u konačnici niti ne ostvaruju poslovne prednosti koje im se potencijalno pružaju.
STINGA software tvrtka je s velikim iskustvom u izradi specijaliziranih aplikacija upravo za pretraživanje, strukturiranje, obradu i daljnju analizu velikih količina podataka, a takva smo rješenja razvili za veći broj naših korisnika. Naša glavna ekspertiza nalazi se upravo u području rada sa složenim sustavima i velikim brojem informacija.
Naše aplikacije koriste se u raznim segmentima poslovanja, kod tvrtki iz raznih sektora – financijsko i investicijsko poslovanje, telekomunikacijski sektor, marketinške operacije – ali sa zajedničkom potrebom pretraživanja i prikupljanja podataka.


Što rade naše web aplikacije i servisi?


Web aplikacije i servisi koje smo izradili automatiziranim putem pronalaze i prikupljaju podatke s interneta, unose ih u baze podataka u odgovarajućem formatu, koriste se za vođenje registra o korisnicima ili članovima organizacije i drugo upravljanje odnosima s kupcima (CRM). Također smo razvili i aplikacije koje predstavljaju nadogradnju ovih procesa, poput aplikacije za primanje poziva u pozivnom centru.
Većina web aplikacija i pratećih servisa koje smo dosad po narudžbi razvili za naše korisnike nalazi se u Azure oblaku. Takvo rješenje korisnicima omogućava da im usluga bude na raspolaganju uz visoku raspoloživost (odnosno bez prekida), s točno određenim resursima koji odgovaraju stvarnim potrebama organizacije i same aplikacije, te da u skladu s rastom poslovanja mogu lako skalirati aplikaciju za veći broj korisnika ili opseg korištenja. Istovremeno, ne moraju brinuti o vlastitoj infrastrukturi, dok održavanje same web aplikacije i servisa preuzima STINGA software.


Zašto oblak – i je li on rješenje baš za svaku tvrtku?


Naša praksa pokazuje kako su upravo ovakva rješenja u oblaku za korisnika osjetno povoljnija od onih koja nisu temeljena na oblaku, no STINGA software uvijek će, nakon konzultacija s korisnikom o konkretnom rješenju, razviti pojedinačnu aplikaciju koja najbolje odgovara konkretnim poslovnim potrebama i uvjetima koji se postavljaju u pogledu tehničkih zahtjeva. Naše se aplikacije, osim u oblaku, često izvode i na vlastitoj infrastrukturi korisnika, na Windows ili Linux serverima. Za razvoj web aplikacija i servisa STINGA software koristi ASP.NET Core MVC uz mnoštvo naprednih biblioteka (jQuery, Bootstrap, SignalR, Type script i mnoge druge), što nam omogućava brz razvoj naprednih aplikacija u skladu sa svim današnjim tehnološkim standardima.
STINGA software također iza sebe ima i niz dijelova aplikacijskih sustava koje smo razvili za druge tvrtke koje se bave razvojem softvera i informatičkim rješenjima. Ukoliko vam je potreban dio sustava koji će se uklopiti u vaše postojeće rješenje – primjerice, web servis koji će osigurati povezivost pojedinih komponenti i pristup pojedinoj vrsti podataka – naša tvrtka može ga projektirati i razviti.
Osim što radimo kompletna rješenja, radimo i dijelove aplikacijskog sustava za druge informatičke firme. Za vas možemo napraviti dio sustava, na primjer web servis.


Neke od web aplikacija i servisa koje smo dosad razvili uključuju:


  • LinkedAdds – web aplikacija koja se koristi za praćenje promjena podataka zanimljivih korisniku na internetu, te analitiku i pripremu izvještaja.
  • Company profiles – web aplikaciju pomoću koje tvrtke unose i prate podatke o drugim tvrtkama i organizacijama.
  • Bonus promet – sustav automatiziranog upravljanja članstvom, učlanjivanja u udrugu i kontaktiranja s pozivnim centrom za udrugu koja pomaže stradalima u prometnim nesrećama.
  • HAMAG - program ESIF – prijava i izrada zahtjeva za male zajmove iz programa ESIF.
  • Ansafone – transkripcija i analiza audio datoteka sa telefonske sekretarice.